Huh? Doe eens lekker negatief?? Wat zeg je nou? Ik hoor je het denken. Je vindt het al een uitdaging om constant positief te blijven.

Maar even lekker negatief doen is heel erg goed voor je. Je kan er ook een positief resultaat door krijgen. Ja ik weet het, het klinkt steeds gekker. Maar ik leg het even uit :).

“Negatieve” calorieën is het sleutelwoord! Misschien vraag je je af wat dat nu weer zijn. Dat is het effect wat je krijgt als je voeding eet, met heel weinig calorieën waar je lichaam langer over doet met verwerken en verteren zodat het meer energie kost dan erin zit! Je verbrandt dus meer calorieën dan erin jouw voeding zitten. Je lichaam moet er meer moeite voor doen. Mooi toch?

Als jij graag wat gewicht kwijt wil, is dit een goede gezonde manier om je verbrandingsproces te versnellen. Negatieve calorieën vind je vooral in groene groenten. Dus eet groenten wanneer je kan. Het is wel belangrijk dat je goed kauwt zodat je spijsvertering goed op gang komt. Het liefste rauw om zoveel mogelijk vezels binnen te krijgen. Maar als je dat niet zo lekker vindt, kook ze dan even kort.

Hier een aantal voedingsmiddelen die weinig calorieën bevatten.

  • Broccoli
  • komkommer
  • spinazie
  • veldsla
  • bloemkool
  • uien
  • groene bonen

Dit is geen complete lijst, maar het helpt je vast op weg.

Als je vast wat inspiratie zoekt, heb ik hier een heerlijk recept voor jou. Je kan uiteraard jouw eigen favoriet groenten toevoegen.

Ga jij nu maar even lekker negatief doen! 🙂

Ik ben Sherrol Wijnaldum. lifestylecoach en promotor van een healthy, happy lifestyle!
Wil jij ook jouw eigen healthy, happy lifestyle leven?  Kijk dan snel op deze link voor meer informatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *