Overal om me heen zie ik vrouwelijke ondernemers die steeds bewuster bezig zijn met hun gezondheid en graag gezonder willen leven.
Hartstikke goed! Ik zeg altijd, je hebt maar 1 lichaam en daar moet je super goed voor zorgen. Eet gezond, leef gezond en je lichaam blijft gezond. Simpel toch? Of niet?

Er is een groep waarbij het heel goed gaat. Ze hebben het druk met hun bedrijf en/ of gezin,  maar ze zijn heel serieus in hun aanpak en ze gaan op zoek naar meer mogelijkheden om zo gezond mogelijk te eten. Vaak in combinatie met het verliezen van gewicht. Het gaat allemaal lekker soepel en ze krijgen al snel het gewenste resultaat.
Ze hebben geen hulp nodig en het kost ze geen enkele moeite om hun nieuwe levensstijl vol te houden.

Bij de andere groep gaat het moeizaam.  Ze hebben het ook druk met hun bedrijf en/of gezin. De dagelijkse bezigheden kosten veel tijd.  Ze willen echt serieus aan de slag met hun gezondheid, maar het lukt gewoon niet zo goed. Ze raken gefrustreerd en ontmoedigd als er een dag is dat ze niet zo gezond bezig zijn geweest als ze wilden. De afspraak die ze met zichzelf hebben gemaakt is om er voor te gaan en het ook echt vol te houden. Ze willen graag meer energie, zich vitaler voelen en afslanken.
Ze denken dat ze geen uithoudingsvermogen hebben en ze voelen zich vaak een mislukking. Met als gevolg dat ze hun hele plan in een hoek gooien, het vergeten en weer op de oude voet verder gaan.
Dat is echter niet wat ze willen en ze voelen zich daar helemaal niet gelukkig bij. Maar ze weten gewoon niet hoe ze het kunnen aanpakken. En ze belanden in het welbekende cirkeltje. Herken jij jezelf hierin? Dan heb ik voor jou 3 tips.

  • Het is belangrijk om te weten dat je niet alles ineens hoeft te doen. Als je je gezondheid wilt verbeteren, begin dan rustig aan.
  •  Richt je op 1 doel tegelijk en geef dat al je aandacht. Verandering kost tijd
  •  Als je een terugval hebt, wees dan niet teleurgesteld.  Het betekent niet dat je geen wilskracht hebt, of een slappeling bent. Als je een nieuwe weg volgt  kan het zijn dat je bij een stress moment of tegenvaller in je oude patroon valt omdat dat in je systeem zit. Probeer daar zo snel mogelijk uit te komen.

RESOLUTION (8)

 Het is belangrijk dat je jezelf de tijd gunt om te veranderen. We willen het vaak snel en gewoonte ligt altijd op de loer. Maar alle kleine veranderingen die je doet zorgen ervoor dat je uiteindelijk iets groots hebt veranderd. Dus wees trots op elke kleine overwinning die je hebt gemaakt.

Vaak is het enige wat je extra nodig hebt, goede ondersteuning en kennis. Iemand die opties heeft als je  geen zin hebt om een uur in de sportschool te staan. Die je er doorheen helpt op de moeilijke momenten, of op tijden dat je geen inspiratie hebt voor lekkere gezonde recepten. En wat je zeker niet mag vergeten is iemand waarbij je lekker kan klagen als het even niet meezit, zonder dat je jij je schuldig hoeft te voelen. 

Wil jij graag een gezondere levensstijl waarbij je je fit, vitaal en energiek voelt en ben je benieuwd hoe ik daarbij kan helpen? Ik bied je graag een gratis health-sessie aan. Hierin bespreken we jouw wensen en verlangens. Stuur dan een mail naar: info@lifestylecoachsherrol.nl
Ik neem dan contact met je op voor een skype/of bel afspraak.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *