RESOLUTION (1)

 

Tegenover me zit een hele leuke vrouw.  Al 5 jaar onderneemster. Vriendelijk ogen, maar ogen die er wel moe uitzien. Ze is bij mij terecht gekomen omdat ze graag wil weten hoe het komt dat ze helemaal niet afvalt en zich niet fit voelt, terwijl ze toch 4 dagen in de week sport. Van sporten hoor je toch juist energie te krijgen vraagt ze vertwijfeld. Ze is al een aantal maanden bezig en ze ziet totaal geen vooruitgang. En dat demotiveert haar enorm. Wat ik ook echt kan begrijpen. Het is heel vervelend als je ontzettend je best doet en geen resultaat terug ziet.

Ik vraag haar naar haar eetpatroon van een week. Op die manier kan ik vaak al zien hoe en waar ik kan beginnen met adviseren.
Er kwam uit dat ze in een week heel weinig koolhydraten en binnen krijgt. Ja zegt ze dat klopt. Ik eet voornamelijk koolhydraat arm.

Ik hoor wel vaker dat iemand koolhydraten uit zijn of haar eetpatroon haalt. Het lijkt tegenwoordig wel of koolhydraten een eng woord is, of nog erger een scheldwoord. Neeeee eet jij koolhydraten? Ongelooflijk!

Maar weet je, die koolhydraten heeft je lichaam nu juist zo hard nodig. Zeker als je intensief sport. Ze geven je lichaam energie. En het is ook brandstof voor je hersenen. Niet zo gek dus dat ze ook nog eens moe is. Ze is haar lichaam aan het uitputten.

Het klopt wel dat iemand die niet sport een stuk minder koolhydraten nodig heeft, maar toch ze blijven heel belangrijk. Een hoop mensen gooien alle koolhydraten op 1 hoop en dat is jammer. Er is namelijk een  verschil tussen de koolhydraten. Je hebt snelle koolhydraten en langzame of complexe koolhydraten. Langzame koolhydraten zorgen ervoor dat de glucose die vrij komt niet te snel door je bloed wordt opgenomen, maar geleidelijk aan. Dat is veel beter voor je bloedsuikerspiegel en je hebt langer een verzadigd gevoel. Langzame koolhydraten vind je in producten zoals volkoren- en spelt producten (weet wel zeker dat het echt spelt is). Quinoa, groenten, boekweit, noten en zaden en bonen. Snelle koolhydraten laten je suikerspiegel te snel stijgen. En vaak heb je na een uur alweer trek en een lusteloos gevoel.
Snelle koolhydraten (en veel calorieën)  vind je in snickers, koek, chips de lekkere trek noem ik die altijd. Ik geef mijn clienten ook vaak een ezelsbruggetje, dat vind ik  leuk en het blijft ook beter hangen 🙂 Snel is niet goed voor je lichaam en vel, maar complex is voor je lichaam wel heel flex. 

Mijn advies aan haar is dus natuurlijk om in elk Langzame koolhydraten toevoegen aan haar voeding. En op haar sportdagen wat extra. Wat het sporten betreft zei ik haar dat ze 2 van haar cardio dagen ook mag afwisselen voor  krachttraining Dat is een super manier om vet te verbranden. En nee zei ik haar toen ik zag dat ze haar mond open deed om te protesteren. Geen zorgen, je gaat er niet uitzien als een bodybuilder. Ze sloot haar mond weer en glimlachte naar me.

Benieuwd hoe het zit met jouw eetpatroon?
Wil je weten hoe je met voeding en beweging energiek en vitaal kan worden?
Dan bied ik jou graag een gratis bodyscan aan.
Stuur een mail naar: info@lifestylecoachsherrol.nl
Vermeld in de mail vast:

Jouw naam
Wat je doet
Waarom je de bodyscan wilt.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *