Herken je dat? Je bent zo druk bezig met andere met andere mensen en activiteiten, dat je je jezelf helemaal vergeet.

Het is mij ook overkomen een aantal maanden geleden. Ik zat niet lekker in mijn vel. Ik was eigenlijk elke dag wel aan het balen. Ik baalde van mijn lichaam omdat het niet meer deed wat ik wilde. Mijn immuunsysteem was al tijden van slag. Ik was gewend om 4 tot 5 keer in de week te sporten. Maar mijn lichaam kon dat niet meer aan. Ik werd elke keer weer teruggefloten.

Doordat ik een ander ritme kreeg omdat ik niet meer kon sporten, zaten mijn kleren op een gegeven moment ook niet meer lekker. Je raadt het al, ik was ook nog eens aangekomen!
Ik kon dus niet meer sporten, zat niet lekker in mijn vel en ik kon niet aan wat ik wilde. Balen, balen, balen. Ik voelde me ontzettend zielig elke dag. En heel ongelukkig. Ik had echt nergens meer plezier in. En ik heb dat heel lang voor mezelf  gehouden. Ik hield de schone schijn op door me altijd vrolijk voor te doen. Maar man wat is dat vermoeiend.

Toen ik dat uiteindelijk na veel moeite durfde uit te spreken naar iemand toe, keek hij me ongelovig aan en hij zei; waar maak jij je nou zo druk om?? Het belangrijkste is dat je gezond bent. Wat maken die paar kilo’s extra nou uit en dat je niet meer zo vaak kan sporten. Een paar jaar geleden was je er pas erg aan toe! Je bent zelf motivator, dus je weet hoe het werkt. Boem! Die kwam keihard bij mij binnen. Op dat moment ging ik er tegenin en werd ik ook boos om heel eerlijk te zijn.

 

Maar ik bleef er maar over nadenken en ik moest ook heel eerlijk naar mezelf toe zijn. Geen excuses meer. Hij had gelijk! Ik was zo bezig met mezelf ontzettend zielig vinden en balen van alles wat ik niet meer kon, dat ik vergat te kijken naar alle dingen die ik nog wel kan.
Ik kon dan misschien niet meer zo intensief sporten, maar er zijn meer manieren. Er viel op dat moment ook een last van me af en ik voelde de energie door me heen stromen. Nieuwe positieve energie. En ik voel me nu ook oprecht goed. Dat krijg ik ook terug van mensen om mij heen. Ze zeggen dat ik weer straal. Dat komt omdat het vuur terug is!

Wat ik in die periode heb geleerd, is dat ik mezelf moest accepteren zoals ik nu ben en niet moet blijven hangen in hoe het vroeger was. Anders kom je echt niet vooruit.  Dan pas kan je de volgende stap nemen. Ik was daar lange tijd niet klaar voor. Maar nu wel! Dat is ook de reden dat ik deze blog heb geschreven. Met knikkende knietjes. Dat dan weer wel.

Het betekent dat ik nog steeds graag mijn oude kleding weer aan wil en ook weer lekker wil sporten, maar dat zal nu dus op een andere manier gaan. Het belangrijkste is dat je altijd de dingen blijft doen die bij je passen en niet angstig zijn om daarin aanpassingen te maken.

Vanaf nu sla ik dus een nieuwe weg in.  Dat zal ook zeker terugkomen in mijn coaching! Vind je het leuk om mij te volgen?
Dat kan op http://www.facebook.com/lifestylecoachsherrol of http://www.instagram.com/lifestylecoach_sherrol

Ik hoop je te zien!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *