Detoxen. Waarom is dat nodig? Ik krijg die vraag regelmatig van mijn omgeving.

Ons lichaam is als eerste een prachtig instrument. Alles is perfect geregeld. We hoeven in principe niks te doen om te zorgen dat ons lichaam in beweging is. Er hoeven geen knopjes ingedrukt te worden om te zorgen dat we gaan lopen of eten. Het gebeurt allemaal automatisch. Fantastisch toch!

Juist omdat het allemaal vanzelf gaat, nemen we dat als vanzelfsprekend. Ons lichaam is er dag in dag uit voor ons. We hebben dagen dat we weinig slapen, niet goed eten, last hebben van stress. Ons lijf vangt alle klappen voor ons op. Totdat het op een gegeven moment genoeg is. En vergeet niet, we krijgen enorm veel signalen van ons lichaam. Maar die worden vaak allemaal genegeerd. Het enige wat je lichaam nog kan doen is een groot rood stopbord worden en het schakelt uit. Ineens lijkt het. Maar niets is minder waar. Ons lichaam wordt schandalig verwaarloosd. We zorgen nog beter voor onze auto dan dat we voor ons lichaam doen. En dat is niet zo gek. Bij een auto gaan er allemaal lampjes branden, of hij krijgt kuren. Dan weet je dat een rit naar de garage heel erg nodig is.

Ik weet nog goed dat mijn lichaam er mee ophield. Alle tekens van mijn lichaam negeerde ik. Ik was ontzettend moe en kreeg in de ochtend echt mijn ogen niet open. Maar ik weet het aan niet voldoende slaap. Inmiddels weet ik beter. Het was mijn lichaam die mij vertelde dat het zo niet langer door kon gaan en dat ik echt dingen moest gaan veranderen. Ik ben er op de harde moeilijke manier achter gekomen hoe het is als je lichaam je in de steek laat. Dan is er geen keuze meer.

Er zijn kleine handelingen die je kan doen om te zorgen dat jouw lichaam zo sterk mogelijk blijft en ervoor zorgt dat je niet net zoals ik achter de feiten aan moet lopen.
Heel belangrijk is dat je lichaam constant gereinigd is.

We nuttigen vaak voeding,( oa brood, vlees, pasta, rijst, koffie) die voor ons lichaam lastig te verteren is en ervoor zorgt dat ons lichaam verzuurt. Als we daar teveel van eten vervuilen we ons lichaam. Hierdoor kunnen de afvalstoffen ons lichaam onvoldoende verlaten. Ze hopen op.
Het gevolg hiervan is:

  • Dat je je vermoeid en lusteloos kan voelen.
  • Last hebt van concentratie problemen.
  • Toename van gewicht.
  • Hoofdpijn

En dit zijn maar een paar gevolgen van een ontzuurd lichaam

Iedereen zou zeker 1 keer in de maand moeten detoxen, en dagelijks is echt het allerbeste om zo jouw lichaam te helpen. Zeker als je lichaam extra vervuild is, door het gebruik van medicijnen of het roken van sigaretten.

Wat gebeurt er als je dagelijks begint met detoxen?

  1. Meer energie
  2. mooiere huid
  3. Je voelt je mentaal sterker
  4. Gewichtsverlies
  5. Een gereinigd en gereset lichaam
  6. Je voelt je gewoon top en fantastisch!

Ok ok. Dat zijn dusĀ  6 redenen waarom je vandaag nog zou moeten starten. Het zou op 1 moeten staan, maar zo kan ik het nog even extra benadrukken šŸ˜‰

Door het dagelijks eten van voldoende (liefst rauwe) groenten en fruit help je jouw lichaam reinigen. Helaas lukt het niet iedereen om elke dag voldoende groenten en fruit te eten. En eerlijk gezegd heb je tegenwoordig een ontzettend grote hoeveelheid nodig om het maximale effect te krijgen. Ik heb vaak genoeg een hele kom met rauwe groenten naar binnen gewerkt en geloof me het blijft altijd een uitdaging. Het wordt dan al snel iets waar je tegenop ziet en dan doe je het niet meer. Vandaar dat ik ook een andere manier heb die super goed voor je lichaam is, helpt detoxen en helemaal op natuurlijke basis is.

En het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Zelf gebruik ik al anderhalf jaar Sunrider kruidendrank en calli thee die 100% op natuurlijke basis zijn. Makkelijk in gebruik en zeer handig overal mee naar toe te nemen. En ik kan je zeggen dat ik niet meer zonder wil!Ā  En daarbij natuurlijk goede aanvullende voeding. Het gaat altijd om reinigen, voeden en balans. Het neemt een heel klein beetje van je tijd, maar het effect van detoxen is echt fantastisch en niet te onderschatten. Dat noem ik nu een win-win situatie!

Dus ik zou zeggen, start vandaag nog! I Wie wil zich nouĀ  futloos, ziekĀ  of zwak voelen? Niemand toch! We willen ons allemaal top en fantastisch voelen!

Vind je deze blog interessant voor anderen? Delen mag gerust! Heb je vragen? Mail me dan op info@lifestylecoachsherrol.nl
Ik beantwoord graag al jouw vragen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *