Wat zijn wij vrouwen toch streng voor onszelf! Echt niemand is zo streng voor ons als wij zelf zijn! We leggen onszelf zoveel beperkingen op. Ja echt! Beperkingen. En dan wil ik het nu even over ons zelfbeeld hebben.

Ik had laatst een gesprek met een hele leuke vrouw. Ze was niet tevreden over haar uiterlijk. Ik dacht echt, huh? Hoe kan dat nou. Ik vond haar prachtig!  Maar het is haar beleving dus ik heb respect voor haar mening.

Ze vertelde mij dat ze gewend was elke dag te sporten, maar door haar aangepaste werktijden lukte dat niet meer. Toch vond ze van zichzelf dat ze nog steeds elke dag naar de sportschool moest. Anders kwam ze de afspraak die ze met zichzelf had gemaakt niet na en was ze een slappeling. En omdat ze in haar omgeving al had gezegd dat ze ging sporten beantwoordde ze uit schaamte in dat uur haar telefoon niet.

Heel herkenbaar voor mij! Misschien voor jou ook. Ik heb al eerder verteld hoe moeilijk ik het heb gehad omdat ik niet meer kon sporten. Je wordt opstandig en je denkt, nou dan ga ik ook maar lekker los met eten en ik hoef nergens meer op te letten want het heeft toch allemaal geen zin meer. Heel krom als je erover nadenkt. Het enige wat we doen is onszelf saboteren. En je houdt een illusie in stand.

 

Je dagelijkse ritme verandert door omstandigheden. Ook je lichaam blijft niet hetzelfde. Dat is nu eenmaal zo. De veranderingen sluipen er vaak in zonder dat je het in de gaten hebt. En voor je het weet zit je gefrustreerd op de bank, omdat jouw ritme totaal anders is geworden en je hebt geen idee hoe je het terug kan krijgen.

Laat ik je maar gelijk vertellen. Dat komt niet terug. Maar dat is ook niet erg. In plaats daarvan kan je jezelf een nieuw ritme aanleren.

Ik vroeg haar waarom ze dan niet 1 keer in de week ging sporten? Lukt dat wel? Dat ging wel. Ik adviseerde haar om daarmee te gaan starten. Op die manier ben je bezig en het helpt je van het gevoel af te komen dat je jezelf aan het belazeren bent. Als je na een dag hard werken laat thuis komt en je moet ook nog eten klaarmaken is het niet eerlijk dat je van jezelf verwacht dat je ook nog eens een uur gaat sporten. Dat is niet alleen onrealistisch, maar het is ook niet goed voor je spirit als je elke keer faalt in je doelen bereiken.

Er zijn meerdere manieren om die te halen, maar het is belangrijk dat je niet krampachtig vasthoudt aan je eigen gemaakte afspraken met jezelf en dat je durft los te laten wat voor jou niet werkt. Dat is de eerste stap om je te ontdoen van die boeien van beperkingen die je jezelf hebt opgelegd. Stop being a bitch to yourself!

Heb jij het gevoel dat je vastloopt en dat jouw ritme niet meer bij je past en je blokkeert in het bereiken van jouw (gezondheids) doelen? Wil jij nu eindelijk resultaat met een patroon dat bij jou past en waarvan je weet dat je het kan blijven volhouden zelfs als je drukke en stressvolle periodes tegemoet gaat?
Wil jij je energie level opbouwen, meer vitaliteit en/of een aantal kilo’s kwijt?

16 april start ik met een nieuwe Fit For Life. 8 weken lang krijg je van mij intensieve begeleiding en ik leer ik jou je nieuwe ritme toe te passen en vol te houden zodat jij zonder frustraties en met gemak jouw doelen kan blijven bereiken.
Meer weten? Kijk dan hier

Heb je een vraag? Je kan mij altijd bereiken via info@lifestylecoachsherrol.nl
Denk jij dat deze blog waardevol is voor anderen? Je mag hem gerust delen!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *