Herken je dit? Je hebt eindelijk het besluit genomen. Je gaat afvallen en sporten. Alleen de gedachte laat je al gloeien en je voelt je fantastisch! Een week later hang je weer lusteloos op de bank met een zak chips naast je. Hoe kan dat?? Wat is er mis gegaan? Je voelt je de grootste slappeling op aarde en dat vind je verschrikkelijk. Het lukt iedereen behalve jou.

resolution-27

Verandering

Het heeft allemaal te maken met een gedragsverandering. Op het moment dat jij besluit af te vallen en goed voor je lichaam te zorgen, word je ontzettend blij van dat besluit. Er komt een stofje vrij in je hersenen,seretonine, ook wel geluksstofje genoemd, die ervoor zorgt dat je gelukkig bent en de hele wereld aankan. Het geeft je goede energie en het kost je geen enkele moeite om je doel te halen. Kijk maar naar die atleet die als eerste over de finish gaat. Hij is euforisch. Maar dat geluksstofje is op een gegeven moment uitgewerkt en dan ga je weerstand voelen. Je verzint het ene excuus na de ander en je praat voor jezelf goed waarom je dat heerlijke stuk chocolade echt op moet eten. En je bent weer terug bij af….

Ongemakkelijk

Zo ontzettend jammer! Maar niet vreemd. Je bent zo gewend aan je oude gedragspatroon, dat de veranderingen voor jou vreemd en onnatuurlijk aanvoelen. Sla je armen maar eens andersom over elkaar dan merk je gelijk het verschil. Juist nu moet je doorzetten, want je staat op het punt om je oude patroon te doorbreken. En dat voelt gewoon niet fijn.  We houden graag vast aan het bekende, omdat we dan precies weten wanneer we links of rechts omslaan.  Je ziet ook vaak bij stress situaties of drukke periodes dat we onze oude patronen weer overnemen. Juist door de richting op te blijven gaan die voor ons onbekend is, gebeuren er de mooiste dingen en begint de verandering blijvend te worden. Als jij de komende weken zou oefenen met je armen op de andere manier over elkaar heen slaan, zal je zien dat het niet of veel minder vreemd aanvoelt.

Daarom wil ik je graag 3 tips geven die ervoor gaan zorgen dat jouw verandering blijvend is.

  1. Wees bewust van jouw doel. Spreek jouw doel uit in de ochtend en voor het slapen gaan. Laat het deel worden van jouw dagelijkse gedachten. Op die manier gaat het voor je leven.
  2. Zodra je weerstand voelt opkomen, neem even een stap terug en vraag jezelf af waar die weerstand vandaan komt. Weet dat het bij je groeiproces hoort.
  3. Schakel een coach in. Een coach kan jou helpen en ondersteunen bij je doel. Je staat er niet alleen voor.
Keuzes

Wat mij is opgevallen, is dat als je besluit af te vallen, het gevoel ontstaat dat je het alleen moet doen. Zo toon je kracht en je wil zeker niet zwak overkomen. Ik herken het in elk geval bij mezelf. Ik had het besluit genomen om fitter en slanker te worden. En NO WAY dat iemand van mij te horen krijgt dat ik een paar mindere dagen heb gehad en een hele doos koekjes naar binnen heb gewerkt. Nee, van mij hoorden ze alleen de goede dingen.

Niets is minder waar! Natuurlijk weet alleen jij waarom je de stap hebt genomen naar een slank en fitter lichaam Dat is jouw keus en de reden dat je gaat starten. Maar als je eenmaal dat besluit hebt genomen, hoef je het niet alleen te doen. Het is super fijn als je iemand hebt die je motiveert, ondersteunt, en waar je lekker tegenaan kan klagen als je het even niet ziet zitten, of je hebt laten gaan. Dit maakt het verschil tussen opgeven en doorzetten!

Mijn ervaring met mijn coach heeft mij geleerd om mezelf uit te dagen en eerlijk te zijn naar mezelf toe. En het is heel fijn als iemand zijn of haar kennis met je deelt, waardoor jij uiteindelijk komt waar je wil zijn.

 

Voel jij dat je klaar bent voor verandering? Wil je een fit en slanker lichaam, maar kan je wel een stok achter de deur gebruiken?
Dan is FIT FOR LIFE zeker wat voor jou! Ik laat je 3 weken kennismaken met mijn succesvolle methode, die jou gegarandeerd resultaat geeft. Klik op de link voor meer informatie. http://lifestylecoachsherrol.nl/fit-for-life

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *