De herfst is gearriveerd. De blaadjes verkleuren en vallen langzaam van de bomen. Echt een prachtig tafereel waar ik van kan blijven genieten. De natuur is toch iets magisch. En in huis kan je het gezellig maken met kaarsjes en dekentjes op de bank.

 

Maar hoe fijn en magisch deze periode ook is, rond deze tijd ben je minder fit. Ik voel meteen aan mijn lijf wanneer de dagen weer korter worden. En je lichaam heeft in deze periode ook andere behoeftes. Ben jij niet fit en stap je niet uitgerust uit bed? Merk je dat het je veel moeite kost om energiek te blijven en met gemak aan het werk te gaan of voor je gezin te zorgen? Kijk jij in de spiegel en zie je elke dag weer een vermoeide vrouw terugkijken? Dan is het tijd om jouw weerstand op te krikken! Het is heel belangrijk om je lichaam in deze donkere dagen sterk te houden zodat je goed kan blijven functioneren in je bedrijf, werk en gezin en dat ook met plezier blijft doen. Het goede nieuws is, het is nog niet te laat om te starten met werken aan jouw weerstand! Ik heb het ook meegemaakt en weet hoe het is om je niet voor de volle 100% te kunnen inzetten.

Ik deel daarom graag mijn 7 tips met jou die mij enorm hebben geholpen mijn weerstand te verhogen en sterk te houden.
  • Drink gemberthee. Gember is onwijs goed voor je weerstand en versterkt je immuunsysteem.
  • Zorg voor voldoende inname van vitamine C. Lichamelijke klachten worden een stuk minder als je lichaam over genoeg vitamine C beschikt. Broccoli, spruiten en boerenkool bevatten veel vitamine C. En uiteraard vind je ze volop in de citrusvruchten.
  • Slik vitamine D. Ons vitamine D gehalte is vaak te laag in de winter omdat we niet voldoende zonlicht krijgen. Een tekort aan vitamine D kan ervoor zorgen dat we ons down voelen en niet lekker in onze vel. Het is dan ook zeker aan te raden vitamine D te slikken in deze periode. Mensen met een donkere huidskleur het liefst nog het hele jaar. Vitamine D vind je ook in vette vis.
  • Zorg voor voldoende beweging. Als je in de ochtend al gelijk begint met beweging, krijgt je lichaam meteen een oppepper en ben je fit voor de hele dag.
  • Zet overdag lekker je ramen open en slaap ook met een open raam. We hebben de neiging om alles dicht te gooien, maar op die manier blijven alle ziektekiemen ook binnen hangen.
  • Slaap voldoende. Regelmaat helpt je weerstand hoog houden. Je lichaam heeft in de nacht echt tijd nodig om te herstellen.
  • Vermijd stress. Stress heeft een negatieve invloed op je immuunsysteem. Een wandeling in de natuur helpt goed om stress momenten tegen te gaan.

Als je vandaag al start met deze tips, voel jij je binnen no-time wauw in het najaar!

Wil jij leren hoe je fit en vitaal kan zijn het hele jaar door en zorgen dat die vermoeidheid verleden tijd wordt en blijft? Maandag 13 november start ik met een nieuwe Fit For Life. 3 weken ga ik intensief met jou aan de slag en zorgen we ervoor dat jij met hernieuwde energie door het leven gaat. Kijk voor meer informatie op http://www.lifestylecoachsherrol.nl/fit-for-life
En vind je deze blog waardevol voor anderen? Delen mag altijd!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *