cheesecake-wit

 

Deze cheesecake is echt vinger aflikkend lekker!

Wat heb je nodig?

200 gram witte chocolade
250 gram ricotta
2 eieren
150 gram havermout fijngestampt
30 gram kokosolie
springvorm van 20 cm
Bakpapier
1 potje kersen (optioneel)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Stamp de havermout fijn. Het handigst is om het in een stevige diepvrieszak te doen en met een deegroller fijn drukken. Smelt de kokosolie en roer door de havermout.
Smelt 1 reep witte chocolade in stukjes au bain-marie of in de magnetron. Au bain-marie: Hang een een kom in een iets grotere pan met kokend water. De kom mag het water niet raken. Laat de stukjes chocolade smelten.
Doe de ricotta en de gesmolten chocolade in een kom. Meng goed door en laat heel even staan voor dat je 1 voor 1 de eieren erdoor roert, anders gaan ze stollen. Vet de springvorm in en leg bakpapier op de bodem. Verdeel de havermout gelijkmatig op de bodem. Schep het mengsel op de havermoutbodem en bak ongeveer 25 minuten in het midden van de oven. De vulling hoef niet helemaal gaar te zijn, het mag nog wel iets bewegen. Als je er zachtjes een lepel opdrukt en er blijft niks plakken is het klaar. Laat de cheesecake afkoelen. Smelt de rest van de chocolade en lepel de chocolade op de cheesecake. Sorteer evt de kersen op de cake. Laat minimaal 2 uur koelen in de ijskast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *