Bij dit gerecht heb ik letterlijk mijn vingers afgelikt. En bijna ook mijn bord. Zo lekker vond ik het! Zoals ik altijd zeg, gezond MOET ook altijd lekker zijn. Dit recept voldoet aan alle voorwaarden 🙂
Zoete aardappelen bevatten veel vitamine A en spruitjes vitamine C. Dus je eet je gezond. Mooi toch!

Wat heb je nodig?

500 gram spruitjes
3 grote zoete aardappelen
2 teentjes knoflook
1 ui in stukjes gesneden
2 el olijfolie
4 plakjes bacon
2 eieren
100 gram geitenkaas (geraspt)
zout en peper

Hoe maak je dit heerlijke gerecht?

Maak de spruiten schoon en kook ze in een laagje water met wat zout in ongeveer 10 min zacht. Haal de lelijke stukjes van de zoete aardappel en was ze onder de kraan. Snijd de zoete aardappelen in kleine blokjes en kook in 4 min gaar. Bak ondertussen de bacon lekker knapperig.
Verwarm een hapjespan met 2 eetlepels olijfolie en bak de knoflook en ui. Zet het vuur lager en voeg de aardappelen en spruitjes toe en hussel het door elkaar. Breek de eieren boven het gerecht en roer goed door tot het gestold is. Goed roeren aan de onderkant anders blijven de eieren op de bodem plakken. Breng op smaak met zout en peper. Strooi de geitenkaas er bovenop en laat wat smelten.
Als laatste verdeel je de bacon over het gerecht. Je kan dit gerecht prima een paar dagen bewaren in de koelkast in een luchtdicht bakje. Ook heerlijk voor de lunch!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *